Det kan være mange ting som er vanskelig å håndtere alene, det er da viktig å vite at det er mange som vil hjelpe deg.

Her har vi laget en liste med chattetjenester, telefonnumre og offentlige tilbud som du kan bruke hvis du skulle:

• føle at du trenger hjelp
  • ha spørsmål
  • tro at noe er i veien med deg
  • kjenne noen som har det vanskelig
  • føle deg ensom
  • ha problemer hjemme

…eller kanskje du bare vil prate.

NB: Noen hjelpetelefoner og chatter har andre åpningstider eller er stengt på helligdagene eller såkalte røde dager i påsken. Disse dagene er søndag 28. mars (palmesøndag), torsdag 1. april (Skjærtorsdag), fredag 2. april (langfredag), søndag 4. april (1. påskedag) og mandag 5. april (2. påskedag).

Alarmtelefonen for barn og unge

Alarmtelefonen er en gratis nødtelefon for barn og unge.
Den er åpen hele døgnet under korona-situasjonen. Du kan ringe 116 111, sende SMS til 41 71 61 11 eller sende e-post til alarm@116111.no.

Bekymringstelefonen - snakk om det du bekymrer deg for

Du kan ringe 48 89 62 15Voksne for barn står bak denne telefonen. Åpent alle hverdager kl. 9.00-15.00.

Blå Kors chat-senter - snakk om mobbing og psykisk helse

SnakkOmMobbing.no og SnakkOmPsyken.noBlå Kors Chat-senter står bak. Er du mellom 9 og 19 år kan du chatte med en fagperson om mobbing eller psyken, helt gratis og helt anonymt. Åpningstider i påsken: Søndag–tirsdag kl. 15.00–21.00. Onsdag 30. mars kl. 15-18. Torsdag 1. april kl. 18-21. Stengt 2.-4. april. Mandag 5. april (2. påskedag) kl. 15.00-21.00.
Vanlig åpningstid er fra søndag til torsdag kl. 15.00-21.00.

Kirkens SOS - døgnåpen telefon og chat for deg som har det vanskelig og har tunge tanker

Kirkens SOS har døgnåpen telefon og chatte-tjeneste. Ring 22 40 00 40. Kirkens SOS har også åpent hele døgnet i ferier og høytider som påske og jul.

Kors på halsen - snakk om det du har på hjertet

Kors på halsen (Røde kors) Telefon 80 03 33 21 er åpen fra mandag til fredag kl. 14.00-22.00 også i påsken. Du kan også chatte eller maile en trygg voksen om det du har på hjertet. Det er gratis og du er anonym. Gjelder for deg som er under 18 år.

UngePårørende - for deg med foreldre med sykdom eller rusproblemer

UngePårørende.no - telefon for barn og unge pårørende: 90 90 48 48.
I påsken har de åpent kl. 12-17 på røde dager. Vanlig åpningstid er mandag, onsdag og fredag 10.00-19.00 og 10.00-15.00 tirsdag og torsdag. Du kan også chatte, ringe eller sende epost. De som svarer har helse- og sosialfaglig utdanning og taushetsplikt, og sitter klare til å ta imot henvendelser fra både barn og voksne.

Trenger du hjelp fra barnevernstjenesten?

Røst har avtale med Bodø kommune om barneverntjeneste.

Kontaktpersoner:
Maren Finstad tlf 90 52 48 95

E-post: maren.finstad@bodo.kommune.no

Bjørg Hansen Tlf 95 87 22 09
E-post: bjorg.hansen@bodo.kommune.no

Maren og Bjørg er også tilgjengelig på telefon utenom planlagte kontordager på Røst.

Vakttelefon: 95 07 93 42
E-post: barnevernet@bodo.kommune.no

Mer informasjon om barnevernet finner du på barnevernets hjemmesider.

Telefontider barnevernvakta i Bodø:
Barnevernvakta for Bodø, Røst, Værøy, Gildeskål, Hamarøy, Rødøy og Steigen er tilgjengelig på
telefon 950 79 342

For akutte henvendelser, ring 995 41 500 (døgnåpen)

For deg med foreldre med rusproblemer

BaRsnakk er et chattetilbud til deg som har foreldre, eller andre nær deg, som har eller har hatt et rusproblem. Chatten er åpen mandag til fredag kl. 17.00-20.00, og du kan skrive anonymt om det som opptar deg. Tilbudet drives av frivillige i organisasjonen Barn av rusmisbrukere.

UngePårørende.no - telefon for barn og unge pårørende: 90 90 48 48. Se også avsnitt over i denne artikkelen.

Jeg vil lese spørsmål og svar om korona og andre ting jeg lurer på

Spørsmål og svar om korona (NRK Supernytt)

Ung.no er en nettside for ungdom. Her får du svar på det du lurer på om korona og mange andre ting.
Helsenorge.no har også en mer utfyllende liste med chattetjenester, telefonnumre og offentlige tilbud for barn og unge.