Øya som får det til! Helt ytterst i Lofoten – ti mil ut i havet fra fastlandet – ligger øyriket Røst. Her bor det rundt 490 mennesker, side om side med en av Europas største sjøfuglkolonier og en av verdens rikeste fiskebestander.

Camping i Storfjellet rett utenfor Røst

 

Den digitale hverdagen har tatt kvantesprang, og flere yrker blir stedsuavhengige. Det beste med det er at du kan bo og arbeide i naturskjønne Røst, mens du kan jobbe for et større selskap, som Lånekassen.

Røst kan tilby et trygt oppvekstmiljø og snart et flunkende nytt oppvekstsenter.

Røst er et kystsamfunn med arbeids, trygghet og trivsel for alle, tuftet på tradisjon og med blikket mot fremtida.

Dersom du ikke ønsker å ha hjemmekontor som fast arbeidssted, kan Røst kommune være behjelpelig med å finne kontorplass. På Røst jobbes det med å etablere en næringspark som kanskje i framtiden kan bli ditt nye kontorfellesskap, hvor du kan inngå i et nærings- og arbeidsnettverk.

Bor du på Røst og leter etter en spennende IT-stilling? Ønsker du å bo på en øy i havgapet som byr på et eldorado av opplevelser og en inkluderende lokalbefolkning , men har ikke funnet den riktige IT-jobben? Jobber du allerede i næringslivet på Røst eller interessert i å søke på stillingen som leder for Røst oppvekstsenteret eller lærer i grunnskolen hos oss og har en partner som ønsker seg IT jobb?

.

Da kan dette være en gylden mulighet! Lånekassen har lyst ut 6 stillinger, som: devops engineer, som data mananger, som frontend-arkitekt , eller kanskje du ønsker å søke på en av de tre stillingene som senior fullstack-utviklere? Her kan du lese mer om stillingene.

Er ikke dette noe som passer for deg, eller har du en partner som er på jobbjakt? Røst har et spennende næringsliv med fokus på innovasjon og utvikling.

 

Tørrfisk på Røst

Fun fact:

På grunn av plasseringen midt i havet er gjennomsnittlig temperatur over frysepunktet hele året. Øyene ytterst i Lofoten er dermed det nordligste stedet i verden som ikke har noen vinter etter meteorologiske definisjoner. Under Lofotfisket i februar og mars er det derfor perfekte forhold for å henge de store mengdene med skrei på hjell, slik at vær og vind kan lage tørrfisk av prima kvalitet. Dette har vært gjort på Røst i hundrevis av år, og kvaliteten ble satt pris på allerede i 1432 av den venetianske handelsmannen Pietro Querini, som havnet på Røst etter et dramatisk skipsforlis. Størstedelen av tørrfisken eksporteres fortsatt til Querinis hjemlige trakter - Italia.