Røst er det viktigste fiskeværet under Lofotfisket, og i denne perioden er havet fullt av fisk, havna full av båter og øya full av liv. Utover sommeren viser flere av øyas seks fiskebruk frem årets tørrfiskproduksjon for besøkende, selvfølgelig med prøvesmaking. Vil du ut i båt selv, er det flere som tilbyr fisketurer og båtutleie.

På våren og sommeren arrangeres det også turer ut til fuglefjellene og Skomvær fyr lengst ute, hvor billedkunstneren Theodor Kittelsen bodde en periode på slutten av 1800-tallet. I fuglefjellene er den karakteristiske lundefuglen den mest tallrike arten, med rundt 350 000 hekkende par. Her vil man også kunne se havørn, skarv, alke, lomvi og krykkje på veien.

På selve Røstlandet er det et rikt utvalg av helårsåpne kafeer og spisesteder og flere gallerier. Det er enkelt å sykle rundt hele øya, og det finnes flere fine turstier som passer for liten og stor. På veien kan du ta en titt på Røst kirke eller de gamle kirkeruinene, eller se nærmere på det gamle handelsstedet Brygga.

Siste helga i juni hvert år arrangeres Lundefestivalen på Røst, en kulturell helg med mye musikk og morro for hele familien. I tillegg arrangeres havfiskefestival, og innimellom settes det også opp opera. Querini-operaen ble fremført for første gang på Røst i 2012, til strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal presse.

Lenker til aktivitetstilbud på Røst finner du i menyen til høyre. Røst kommune tar ikke ansvar for innhold på disse sidene.