Røst er et av de viktigste fiskeværene under Lofotfisket, og i perioden februar til april er havet fullt av fisk, havna full av båter og øya full av liv. Utover sommeren viser flere av øyas seks fiskebruk frem årets tørrfiskproduksjon for besøkende, selvfølgelig med prøvesmaking. Vil du ut i båt selv, er det flere som tilbyr fisketurer og båtutleie.

På våren og sommeren arrangeres det også turer ut til fuglefjellene og helt ut til Skomvær fyr, hvor bl.a. billedkunstneren Theodor Kittelsen bodde i en periode på slutten av 1800-tallet. I fuglefjellene er den karakteristiske lundefuglen den mest tallrike arten, med rundt 350 000 hekkende par, og man vil også kunne se havørn, skarv, alke, lomvi og krykkje på veien.

På selve Røstlandet er det et rikt utvalg av helårsåpne kafeer og spisesteder og flere gallerier. Det er enkelt å sykle rundt hele øya, og det finnes flere fine turstier som passer for liten og stor. På turen kan du ta en titt på Røst kirke eller de gamle kirkeruinene, eller se nærmere på det gamle handelsstedet Brygga.

Helga rundt St. Hans i juni hvert år arrangeres Lundefestivalen på Røst, en kulturell helg med mye musikk og moro for hele familien. Første helga i august arrangeres Querinifest - en festival med fokus på sang, tørrfisk og lokalmat. Querinioperaen ble fremført for første gang på Røst i 2012, siden i 2014 og 2018, til strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal presse.

Lenker til aktivitetstilbud på Røst finner du i menyen til høyre. Røst kommune tar ikke ansvar for innhold på disse sidene.