Pietro Querini ble født inn i den mektige Querini-familien i Venezia i 1404, og han ble tatt opp som en del av den venezianske makteliten på “Balla d’Oro” i 1422.

25. april 1431 seilte han ut fra Candia på Kreta, som da var en venetiansk koloni. Skipet hadde et mannskap på 68 og var lastet med bomull, krydder og andre kostbare handelsvarer som de planla å selge i Flandern. I løpet av reisen ble de utsatt for en rekke uhell, og i november ble de tatt av en voldsom storm som gjorde at masta og roret knakk, og skipet ble ført med Golfstrømmen ut i Atlanterhavet. I Irskesjøen forliste skipet og mannskapet måtte gå over i to livbåter.

I begynnelsen av januar 1432 drev den ene av livbåtene med Querini og de overlevende av mannskapet i land på Røst. Her ble de reddet av lokalbefolkningen, som tok vare på Querini og hans menn fram til de fikk bli med jektefarten med tørrfisk sørover i mai. På veien tilbake til Venezia var Querini innom blant annet erkebiskop Aslak Bolt i Nidaros, klosteret i Vadstena i Sverige og venezianske handelsmenn i London.

I 1438 ble Pietro Querini valgt inn i et styrende råd i Venezia, han var senator i tre perioder fram til 1448.

 

Kilder:

Il naugrafio della Querina (2007) av Paolo Nelli og Claire Judde de Larivière

Oversettelse av beretningene til moderne italiensk med kommentarer.

 

Ricerche sulla relazione di viaggio di Petro Querini 1431 (2007)  av Angela Pluda

Hovedoppgave i litteratur og filologi ved universitetet i Padova