Bli med utaskjærs

Selv fra en skranglende trikk skinnelangs i hovedstaden kan jeg høre havet. Se for meg det stadig skiftende lyset som omgir øyene langt av land. Reisene bølgelangs langt ut dit hvor hav og himmel flukter sammen har med sitt evige brus fra storhavet skapt en alltid tilstedeværende lengsel.

For havet er himmel på jord. Mitt nordvendte hjerte har drevet meg ut til de ytterste holmer og skjær, til de toppløse og lavmælte landskap. Til et nordhavsparadis med spredte øysamfunn hvor havfolket kjemper for sin tilstedeværelse. I ytterkanten av tilværelsen har fortiden en fremtid. I de gamle fiskeværene tenkes det nytt, med respekt for det som har vært - Kathrine Sørgård.

 

Bølgelangs mot nord

Tekst og foto av Kathrine Sørgård. Layout og redigering Moa Björnson (Træna). Medvirkende Berit Martinussen (Vega), Hildegunn Pettersen (Røst). Etter et prosjekt i 2017-18 hvor Træna, Vega og Røst jobbet sammen med reiselivs- og lokalsamfunnsutvikling. Prosjektet er støttet av Nordland Fylkeskommune.

 

Du kan laste ned boken i PDF under dokumenter på denne siden.

 

 

(NB! Vi tar forbehold om eventuelle oppdateringer kring spisesteder, overnatting som blitt endret etter utgivelse i 2018.)

 

Utdrag fra boka

Utdrag fra Bølgelangs mot nord - En guidebok til Træna, Vega og Røst